Ik ben filosoof, en ik ben ooit gepromoveerd in de kunstmatige intelligentie. Tegenwoordig ben ik hoogleraar "publiek begrip van wetenschap" aan Universiteit Leiden; ik probeer wetenschap en filosofie op een frisse, maar goede manier uit te leggen aan jan en alleman.

Ik hou van "ont-ernstigen":
het zware wat lichter maken.

Verder schrijf ik boeken. Mijn eerste boek was Kaas en de Evolutietheorie (2001); een kinderboek over evolutie. Het boek won verschillende prijzen, waaronder de Gouden Uil: de hoogstgewaardeerde prijs voor jeugdliteratuur. Mijn vorige boek Waarom Cola Duurder is dan Melk (2016), ging over economie. En mijn nieuwste boek Kunstmatige Intelligentie is niet Eng – weer een kinderboek – is eigenlijk net uit.

Ik geef regelmatig lezingen, verschijn af en toe in media – in kranten, tijdschriften en op tv. En in 2016 won ik de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands "meest duidelijke denker". Daar ben ik erg trots op!

Heel recentelijk ben ik gast-curator geweest van de tentoonstelling brAInpower in Rijksmuseum Boerhaave. Die tentoonstelling gaat over AI en is nog te bezoeken tot maart 2023.

De duidelijkste denker

Ik weet dat ik dingen goed kan uitleggen. Maar blijkbaar gebruik ik daarbij dermate duidelijke taal dat ik de Duidelijke Taalprijs gewonnen heb. Als Nederland's meest duidelijke denker.