Ik vind boeken schrijven weliswaar het leukst, maar een boek is niet altijd de beste vorm om iets over te brengen. Daarom experimenteer ik graag met andere vormen: zoals film, spelletjes of beelden. Dit zijn een paar voorbeelden van zulke projecten.

Wat willen die lui?

Een boekje in opdracht van het Centraal
Planbureau n.a.v. hun 75-jarig bestaan. Plus digitale versie en audio-boek.

BrAInpower

Van deepfakes, streamingdiensten en dating apps tot gezichtsherkenning, zelfrijdende auto's en medische toepassingen: we kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. Het verandert onze levens, zoals ooit stoommachines ten tijde van de industriële revolutie dit deden. De tentoonstelling BrAInpower laat zien waar AI met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten.

Economische Zaken

Dit is één van mijn leukste projecten van afgelopen tijd. Samen gedaan met Martijn Engelbregt. In tal van bushokjes hebben posters gehangen met de teksten "Loop nodig risico”" "Geen geld”" "Zoek het uit", "Eigen dom?" en "Spaar ons niet". De posters leken te komen van het Ministerie van Economische Zaken, maar ze kwamen van ons. Het idee was dat mensen uit nieuwsgierigheid naar www.economischezaken.nl zouden gaan.

bekijk de video

On being a scientist

Dit is een film over de aard van wetenschap. Gemaakt samen met Joost van Ginkel, Frans van Lunteren en Remco van Schadewijk.